MASURA M5 - Sprijinirea formelor asociative si a cooperarii intre actorii locali
Fisa Masurii M5-Sprijinirea formelor asociative si a cooperarii intre actorii locali_2024
Fisa Masurii M5 - Sprijinirea formeloor asociative si a cooperarii intre actorii locali -2022
Fisa Masurii M5 - Sprijinirea formeloor asociative si a cooperarii intre actorii locali
Ghidul Consultativ se gaseste in sectiunea Noutati si Anunturi
Obiectivul de dezvoltare ruralã:
Favorizarea competitivitatii agriculturii
Obtinerea unei dezvoltari teritoriale echilibrate a economiilor si comunitatilor rurale, inclusiv crearea si mentinerea de locuri de munca
Obiectivul specific local al mãsurii:
a) constituirea și promovarea formelor asociative in vederea protejarii produselor alimentare si agricole la nivel local pentru aplicarea schemelor de calitate, a proceselor si a proiectelor realizate in comun
b) realizarea lanturilor scurte si strategiilor de marketing in comun, promovarea produselor agricole si alimentare de importanta locala
c) crearea de piete locale care sa contribuie la spoirea calitatii vietei in microregiune, la cresterea si diversificarea activitatilor de procesare agricole
d) crearea de branduri locale, de integritate in turismul rural si crearea de locuri de munca;
e) stimularea cooperãrii între actorii locali, în scopul valorificãrii la prețuri superioare, aproduselor agricole obținute în cadrul gospodariilor individuale sau în cooperative agricole;
Mãsura contribuie la prioritãțileprevãzute la art. 5, Reg. 1305/2013
P1- Incurajarea transferului de cunoștinte și a inovãrii în agriculturã, în silviculturã și în zonele rurale.
P3-Promovarea organizãrii lanțului alimentar, inclusiv a sectoarelor de prelucrare și comercializare a produselor agricole, a bunãstarii animalelor și a gestionarii riscurilor în agriculturã.
Mãsura corespunde obiectivelor art. 35- Cooperare din Reg. (UE) nr. 1305/2013:
Cooperare
Mãsura contribuie la Domeniul de intervenție:
3A - Îmbunãtãțirea competitivitãții producãtorilor primari printr-o mai bunã integrare a acestora în lanțul agro-alimentar prin intermediul schemelor de calitate, al creșterii valorii adãugate a produselor agricole, al promovãrii pe piețele locale și în cadrul circuitelor scurte de aprovizionare, al grupurilor și organizațiilor de producãtori și al organizațiilor interprofesionale prevãzut la art. 5, Reg. (UE) nr.1305/2013).
DI secundar:
1B - Consolidarea legãturilor dintre agriculturã, producția alimentarã și silviculturã, pe de o parte, și cercetare și inovare, pe de altã parte, inclusiv în scopul unei gestionãri mai bune a mediului și al unei performanțe de mediu îmbunãtãțite